tiener meisje armen over benen
image/svg+xml

Verplichte zorg

Wij zetten ons in om jou en je ouders die hulp te bieden die nodig is. En die past bij jouw situatie. We doen altijd ons uiterste best om de hulp zo vrijwillig mogelijk te bieden. Dat wil zeggen dat zowel jij, en in veel gevallen ook je ouders, de hulp zelf willen. Maar soms zijn er gevaarlijke situaties. Dan mag een hulpverlener hulp bieden zonder dat jij en je ouders daar toestemming voor hebben gegeven. Maar alleen onder strikte voorwaarden en volgens wettelijke regelingen.

Verplicht

Verplichte zorg kan bij Levvel zijn, bij jou thuis of waar jij nu woont. Het kan bijvoorbeeld gaan over het verplicht innemen van medicatie, meedoen aan een behandeling of om andere beperkingen van vrijheden. Er zijn 3 verschillende routes.

Ontevreden? Laat het ons weten

Heb je verplichte zorg (gehad) vanuit de Wet verplichte GGZ en wil je daarover een klacht indienen? Je klacht wordt door een externe en onafhankelijke klachtencommissie behandeld. In het reglement klachtencommissie GGZ Amsterdam en omstreken staat beschreven hoe je een klacht kunt indienen. 

Voor andere klachten kun je terecht bij de klachtenfunctionaris. Lees hierover meer: 

Ben je ontevreden? Laat het ons weten