image/svg+xml

Eetstoornis kliniek ‘San Francisco’

Informatie voor jongeren

San Francisco is een eetstoorniskliniek, waar je dag en nacht verblijft. Dat is alleen nodig als andere behandelingen niet goed genoeg werken.

In de kliniek zijn 24 uur per dag behandelaren aanwezig die helpen bij eetmomenten en bij de spanning eromheen. Samen met de behandelaren werk je aan doelen die voor jou belangrijk zijn. Je (pleeg)ouders of opvoeders zijn onderdeel van jouw behandeling. Zij krijgen psycho-educatie, zodat ze jou goed kunnen ondersteunen. Ze zijn ook regelmatig op de afdeling aanwezig en worden actief betrokken bij jouw herstel.

In de kliniek heb je je eigen kamer. De meeste jongeren verblijven er 12 weken, waarbij ze in het weekend -met een opbouwplan- naar huis gaan. Zodra het passend is om weer naar school te gaan, wordt dat in stappen opgebouwd.

Na een opname in de kliniek, is er altijd een vervolgbehandeling nodig. Dit kan op de dagbehandeling, poliklinisch, of via de weekend boost behandeling (WBB) van Levvel. Of bij de instelling die jou verwezen heeft.

Wat is het doel van opname in de kliniek?

In de kliniek werk je aan verbetering van eetmomenten thuis, het verminderen van spanning thuis en het vergroten van de regie van je (pleeg)ouders of opvoeders. Zodra de klinische opname niet meer nodig is, ga je weer naar huis. Van daaruit ga je verder met je behandeling.  

 

Hoe werkt opname in de kliniek?

Na een intakegesprek maken jij, je (pleeg)ouders of opvoeders en de behandelaren samen afspraken over de doelen waaraan je gaat werken. We maken dan ook afspraken over de datum waarop je naar de kliniek komt.

Je behandeling start zo gauw je bent opgenomen. Je volgt het behandelprogramma met verschillende therapieën, zoals cognitieve gedragstherapie, emotieregulatietherapie, psycho-educatie en voedingseducatie.

Opname in de kliniek betekent dus dat je een intensief programma volgt. Uiteraard heb je ook rustmomenten. Overdag is er tijd voor school. Je opvoeders worden nauw betrokken bij de behandeling. Zij oefenen bijvoorbeeld met eetmomenten op de afdeling, zodat jullie dat in het weekend samen thuis kunnen doen.

 

De behandelaren

In de kliniek is iedere dag een programma en zijn er 24 uur per dag begeleiders en behandelaren aanwezig, zodat jij aan je doelen kunt werken.

Je hebt 2 mentoren. Een mentor heeft wekelijks een mentorgesprek met jou en wekelijks contact met jouw (pleeg)ouders of opvoeders. In de kliniek is ook een ervaringsdeskundige waar je regelmatig contact mee hebt. Dat is iemand die zelf een eetstoornis heeft gehad. Naast gesprekken volg je therapieën die passen bij jouw situatie en hulpvraag.

Jij en je ouders of opvoeders zijn wekelijks aanwezig bij de bespreking van de voortgang van je behandeling. Deze bespreking is samen met een deel van het behandelteam.

 

Waar is de eetstoorniskliniek?

Je verblijft bij Levvel, op de Meibergdreef in Amsterdam Zuidoost, dat is naast het Amsterdam UMC.


Vragen en contact

088 054 70 00

aanmelden@levvel.nl

 

Over Levvel

Levvel is specialist voor jeugd en gezin, werkzaam in Amsterdam en omstreken. Wij helpen kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen in lastige situaties weer op weg. Zodat ze met een stevige basis de toekomst tegemoet kunnen. Levvel biedt alle hulp onder één dak: van opvoedondersteuning tot specialistische jeugdhulp en complexe psychiatrische zorg.