jongetje hand tegen hoofd boos
image/svg+xml

Complexe gedragsstoornissen en Forensische jeugdpsychiatrie

De afdeling Complexe gedragsstoornissen en Forensische jeugdpsychiatrie is een van de 3 afdelingen van Levvel die een TOPGGz keurmerk hebben. En daar zijn we trots op!

TOPGGz afdeling
Logo TOPGGz erkend

Voor kinderen, jongeren en gezinnen

De TOPGGz afdeling Complexe gedragsstoornissen en Forensische jeugdpsychiatrie is de plek voor kinderen en jongeren met complexe gedragsproblemen, hun ouders en gezinnen. Wij zijn gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van ADHD, ODD, CD en (dreigende) forensische problematiek. Juist in situaties waarbij er ook andere psychiatrische problemen of gezinsproblemen spelen, bieden wij hulp.  

Wij zijn er voor kinderen en jongeren van 4 tot 23 jaar, uit heel Nederland. En voor hun gezinnen. Want die hebben vaak ook extra ondersteuning nodig.

Voor professionals

Wij zijn er ook voor zorgprofessionals. Twijfel je over de behandeling of diagnostiek van een kind of jongere met deze klachten? Onze specialisten kunnen ondersteunen met consultatie bij de triage, diagnostiek en behandeling. Zo zorgen we er samen voor dat we passende hulp bieden aan kinderen, jongeren en gezinnen.

De behandeling

Wij bieden hulp die het beste bij het kind en zijn klachten past. Daarom is een behandeling altijd maatwerk. Niet te licht of te zwaar en niet te kort of te lang. Onze specialisten zijn niet alleen gespecialiseerd in ADHD, gedragsstoornissen en forensische jeugdpsychiatrie, maar brengen kennis en kunde in op het gebied van bijvoorbeeld leerstoornissen, neurocognitieve ontwikkeling, slaapproblemen, culturele diversiteit, seksuele ontwikkeling, vroegdetectie van psychose en gezinsproblemen.

Kinderen, jongeren, ouders en gezinnen kunnen bij ons terecht voor poliklinische hulp. Afhankelijk van de situatie kan dat worden ingevuld met verschillende evidence-based behandelingen, dit kunnen zowel individuele behandelingen als groepsbehandelingen. Omdat de problemen ook effect hebben op de andere gezinsleden, richt de behandeling zich op het hele gezin. Een behandeling duurt gemiddeld 3 tot 9 maanden.

Is er sprake van (dreigende) forensische problematiek bij de jongere? Dan werken wij nauw samen met de jeugdreclassering. In de eerste fase van de behandeling besteden we veel aandacht aan het vergroten van de motivatie van de jongere. We hebben een lange adem en laten ons niet uit het veld slaan door tegenslagen. Binnen Levvel werken wij nauw samen met de langdurige forensische begeleidingstrajecten (Intensieve Preventieve Aanpak of Intensieve Forensische Aanpak), gesloten jeugdzorg (de Koppeling) en de kleinschalige forensische voorziening (voor strafrechtelijk geplaatste jongeren). Zo zorgen we er met elkaar voor dat de jongere en zijn gezin zo goed mogelijk geholpen worden.

Aanmelden

Om hulp te krijgen bij de afdeling Complexe gedragsstoornissen en Forensische jeugdpsychiatrie moet je eerst bij ons worden aangemeld. Meestal regelt een huisarts of hulpverlener dat. Het kan ook zijn dat je ouders jou aanmelden met een verwijsbrief van bijvoorbeeld je huisarts of andere hulpverlener.

Meer informatie over aanmelden

Wetenschappelijk onderzoek

Naast de diagnostiek en behandelingen, doen wij ook wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek helpt ons om de diagnostiek en behandelingen te verbeteren. Het wetenschappelijk onderzoek doen medewerkers van Levvel samen met medewerkers van onder andere de Universiteit van Amsterdam en het Amsterdam UMC.

Meer weten over onze (promotie)onderzoeken, publicaties en innovaties?
Op ons kennisplatform Levvel Up lees je er alles over.

naar Levvel Up

Meer weten?

Meer informatie over de afdeling Complexe gedragsstoornissen en Forensische jeugdpsychiatrie vind je op de website van Stichting Topklinische GGz.

Onze andere TOPGGz-afdelingen