Tienermeisje met een zwart vest aan, staat tegen een traliehek
image/svg+xml

Werken aan je toekomst bij de Koppeling

Ga je om met mensen die gevaarlijk voor je zijn? Ben je verstrikt geraakt in mensenhandel of ben je het slachtoffer van (dreigende) eerwraak? Of ben je steeds zo agressief en wil je zelf geen hulp terwijl dit wel nodig is? Dan kan een verblijf in de Koppeling, behandelcentrum JeugdzorgPlus, nodig zijn. Omdat mensen in jouw omgeving willen dat het beter met je gaat.
De Koppeling is onderdeel van Levvel.

JeugdzorgPlus

Werken aan jezelf

Je werkt in de Koppeling aan jouw toekomst. De medewerkers helpen jou en je ouders hierbij. Afspraken hierover staan in jouw ‘behandelplan’. Dit plan schrijven we zo snel mogelijk nadat je bij de Koppeling bent gekomen. We doen dat in een speciaal overleg. Met onder andere de volgende medewerkers: je ouders, je groepsleider, zorgcoördinator van de school in de Koppeling, behandelaar van Levvel en de behandelcoördinator van je groep. We bespreken regelmatig hoe het met je gaat. En of je al toe bent aan een volgende stap. Nieuwe afspraken zetten we samen in je behandelplan.

Aanmelden

Je aanmelding verloopt via Jeugdbescherming Regio Amsterdam, de William Schrikker Groep of het Leger des Heils in samenwerking met de Plaatsing Coördinatie Noord-West. Er wordt een zogeheten ‘maatregel van kinderbescherming’ uitgesproken door een rechter. Het is wettelijk verplicht om een ‘machtiging gesloten jeugdzorg’ te hebben voordat je bij de Koppeling wordt geplaatst. 

Het is ook mogelijk dat je bij de Koppeling wordt geplaatst met een ‘voorwaardelijk machtiging’. De rechter noemt voorwaarden waaraan jij je moet houden, zodat je niet (terug) naar de Koppeling hoeft. Ook kun je in een kleinschalige groep buiten het terrein van de Koppeling verblijven. De rechter geeft de voorwaardelijke machtiging alleen af als jij het met de voorwaarden eens bent.

Contact en aanmelden

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op:

Servicebureau de Koppeling
020 342 84 00
servicebureau@dekoppeling.com

 

Lees meer over Levvel

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.