Tienermeisje met rose haar en spijkerjasje kijkt serieus in de camera
image/svg+xml

Tijdelijk geen aanmeldingen mogelijk voor ALK en poli complexe eetstoornissen

Vanaf 18 juli 2022 is het helaas niet mogelijk om kinderen en jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) aan te melden voor diagnostiek en/of behandeling. Dit geldt ook voor kinderen en jongeren met een complexe eetstoornis die een poliklinische behandeling nodig hebben.  Aanmeldingen voor de behandeling van eetstoornissen op de dagbehandeling of kliniek kunnen wij gelukkig wel aannemen. Ook aanmeldingen van kinderen en jongeren met een enkelvoudige eetstoornis voor een poliklinische behandeling, kunnen gewoon doorgang vinden.  

Tijdelijke maatregel

Sinds het begin van de coronacrisis hebben wij te maken met een forse toename van met name het aantal jongeren met complexe eetstoornissen. Hierdoor is de werkdruk op de afdeling die deze jongeren behandelt, toegenomen. En ondanks diverse maatregelen kampt dit behandelteam nu met een groot personeelstekort, een hoog ziekteverzuim en lange wachtlijsten. Daardoor vinden wij het niet verantwoord om op dit moment nieuwe aanmeldingen aan te nemen. Het betreft een tijdelijke maatregel.

Er kunnen tijdelijk GEEN kinderen en jongeren worden aangemeld voor:

  • diagnostiek en behandeling van aanhoudende lichamelijke klachten
  • poliklinische behandeling van complexe eetstoornissen
     

Kinderen en jongeren met een eetstoornis kunnen WEL worden aangemeld als het gaat om:

  • aanmeldingen voor de dagbehandeling of kliniek
  • aanmeldingen voor poliklinische behandeling van enkelvoudige eetstoornissen

De komende maanden focussen wij op de continuering van de zorg voor de kinderen en jongeren die nu in behandeling zijn. De kwaliteit van de behandelingen staat hierbij voorop.

Werken aan oplossingen

Wij betreuren deze situatie en werken er hard aan om ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk weer nieuwe aanmeldingen kunnen aannemen. Met een actieplan zetten wij in op de werving van nieuwe professionals en vragen we collega’s andere teams om bij te springen. We kijken ook hoe we het werk in dit behandelteam anders kunnen organiseren zodat medewerkers een betere balans hebben in hun werk. Daarnaast zijn we met onze samenwerkingspartners in gesprek om te kijken naar mogelijke oplossingen tijdens deze opnamestop.

Welke hulp?

Wil je een kind of jongere aanmelden voor de behandeling van ALK of een poliklinische behandeling van een complexe eetstoornis? Onze medewerkers van het aanmeldteam denken graag met je mee om samen te kijken naar alternatieve oplossingen. Je kan het aanmeldteam bereiken via:

088 054 70 01

aanmelden@levvel.nl

Wij hebben nauw contact met een aantal  zorgorganisaties in de regio die ook diagnostiek en behandeling aan jongeren met een eetstoornis bieden om te kijken wat zij in deze situatie kunnen betekenen.

Vragen?

Heb je vragen, of wil je meer weten? Neem dan contact op met het aanmeldteam:

088 054 70 01

aanmelden@levvel.nl

 

Meer weten over wachttijden?
 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.