ervaringsverhaal jonge vrouw als ik geen seks wil
image/svg+xml
Gepubliceerd op 14 december 2021

Weekend Boost Behandeling voor jongeren met een eetstoornis

De weg naar herstel voor jongeren met een eetstoornis is vaak lang en moeizaam. Veel jongeren hebben na een behandeling te maken met een terugval. Voor deze jongeren is er de Weekend Boost Behandeling: extra ondersteuning in de vorm van een aanvullende booster-groepsbehandeling in het weekend.

Nieuws

Terugval vermijden

De Weekend Boost Behandeling (WBB) is een preventieve groepsbehandeling: jongeren krijgen een boost om een terugval te vermijden. Vier vaste sociotherapeuten met jarenlange ervaring in de behandeling van jongeren met eetstoornissen, bieden de jongeren extra ondersteuning en behandeling bij het doorzetten van gezond eet- en drinkgedrag.

Wanneer?

De jongeren volgen bij Levvel op zaterdag van 10 tot 16 uur een uitgebreid programma, waarbij er naast groepsactiviteiten ook ruimte is voor individuele gesprekken met een sociotherapeut. De WBB bestaat uit maximaal 6 zaterdagen, bij de intake kijken we hoeveel weekendbehandelingen de jongere precies nodig heeft. Als het nodig is, kan er een keer verlengd worden. Omdat deze boostbehandeling in het weekend wordt gevolgd, kunnen school of werk vaak gewoon doorgaan.

Voor wie?

De WBB is er voor jongeren tot 18 jaar, die een boost nodig hebben in de strijd tegen hun eetstoornis. Het gaat om jongeren die een behandeltraject (ambulant, dagbehandeling, klinische behandeling) voor een eetstoornis hebben afgerond en nu extra ondersteuning en behandeling nodig hebben. De WBB kan ook ingezet worden naast een poliklinische eetstoornisbehandeling. Het is ook mogelijk om de WBB in te zetten naast een behandeling die gericht is op andere problematiek. Het is belangrijk dat de jongere gemotiveerd is en open staat voor de programma’s die we aanbieden.  

Op weg naar een blijvend herstel

De sociotherapeuten van de WBB behandelen op gelijkwaardige basis vanuit een positieve behandelvisie. Wij geloven dat duurzaam herstel mogelijk is door de inzet van de juiste expertise, systeemgericht te werken en andere bewezen effectieve behandelmethoden in te zetten. We kijken bovendien verder dan de eetstoornis, besteden ook aandacht aan de behandeling van onderliggende problematiek. Door deze gecombineerde aanpak wordt de kans op terugval geminimaliseerd.

Kosten

De Weekend Boost Behandeling wordt gefinancierd door de Rijksoverheid. Er zijn geen kosten voor de jongere of de ouders/opvoeders.

Aanmelden

Verwijzers en ouders kunnen via het aanmeldformulier een jongere aanmelden voor de Weekend Boost Behandeling.

Vragen?

Wil je meer weten over de Weekend Boost Behandeling? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag:
wbb_iedereen@levvel.nl
020 890 18 71
06 40 25 16 60

Meer weten?
 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.