een doorgang van een gebouw groenverlicht
image/svg+xml
Gepubliceerd op 26 oktober 2021

Week van de Pleegzorg #groenlicht

In de Week van de Pleegzorg (3 - 10 november) vragen we aandacht voor het belang van meer pleegouders. Al jaren is er een tekort aan pleegouders. Terwijl er juist meer kinderen zijn die pleegouders nodig hebben. Te weinig pleegouders betekent voor kinderen langer wachten op een fijne plek. Ieder kind heeft het recht om op te groeien in een gezin om ergens thuis te mogen zijn, om zelfvertrouwen op te doen en zich te kunnen ontwikkelen. #Groenlicht voor een mooie toekomst voor alle pleegkinderen.

Nieuws

Kinderen die niet meer thuis kunnen wonen door omstandigheden, willen we het liefst opvangen in een pleeggezin. Om een goeie match te kunnen maken tussen een kind en een pleeggezin zijn er meer pleegouders nodig. Op dit moment wachten meer dan 800 kinderen op een plek bij een pleegouder. Met de titel #groenlicht vragen we tijdens de Week van de Pleegzorg aandacht voor het belang van meer pleegouders. Door dit structurele tekort aan pleegouders, zijn kinderen de dupe. Elk kind verdient dezelfde kansen in het leven en om op te kunnen groeien in een stabiel gezin. We hopen dan ook dat, naast alle zeer betrokken pleeggezinnen, er nog veel meer gezinnen hun huis en hart open willen stellen voor het kind van een ander.
 

Wil jij een kind ook een thuis bieden? Bezoek een van onze informatiebijeenkomsten 


Of vraag hier een informatiepakket aan

Misschien vind je dit ook interessant?
 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.