Campagnebeeld van de week van de pleegzorg 2020
image/svg+xml
Gepubliceerd op 3 november 2020

Week van de pleegzorg 2020

"Meer dan 23.000 kinderen werden in 2019 (tijdelijk) opgevangen in een pleeggezin. Het aantal kinderen voor wie pleegzorg nodig is, groeit. Ook blijven steeds meer kinderen langer in een pleeggezin. Daarom zijn er elk jaar 3500 nieuwe pleegouders nodig. Tijdens de Week van Pleegzorg vragen wij en andere pleegzorgorganisaties daarom extra aandacht voor pleegzorg.” - Pleegzorg Nederland

Nieuws

We hebben een groot deel van de evenementen tijdens de Week van de Pleegzorg onder elkaar gezet, zodat je alles kan terugkijken, -lezen of -luisteren.

KASTK!JKERS expo door jongeren
De expositie KASTK!JKERS is sinds 1 november online te bekijken via kastkijkers.nl en tot en met december 2021 gratis te bezoeken op de binnenplaats van het Amsterdam Museum.

Goed nieuws! Ondanks dat alle musea hun deuren sluiten, blijft de binnenplaats van het Amsterdam museum op doordeweekse dagen geopend. Je kan de tentoonstelling dus nog gewoon bezoeken, doe dan wel je mondkapje op en neem oortjes mee voor de audiofragmenten van de jongeren.

Podcast: 'Waar begin je aan?'
Wat doet pleegzorg met je relatie, je omgeving, je werk, je eventuele eigen kinderen? Wat voor hulp krijg je en gaat het ook wel eens mis? Marc Linssen, scenarioschrijver en pleegouder bij Levvel, gaat erover in gesprek met pleegouders in een 3-delige podcast serie van 10 minuten per aflevering. De serie is te beluisteren via het Youtubekanaal van Levvel pleegzorg. Leuk als je ze deelt met vrienden, collega's, kennissen of familie die interesse hebben in het pleegouderschap.

'Wat een prachtige en impactvolle verhalen. Ik kon niet stoppen met luisteren'
Nellieke de Koning, bestuurder Levvel.

'De verhalen geven een goed en eerlijk beeld'
Cindy Ruijten, pleegzorgwerker bij William Schrikker.

'Mooie eerlijke en open verhalen: good job!'
Wendy Drenthe, beleidsadviseur gemeente Heemskerk.

'Je wordt in de verhalen gezogen en wil weten hoe het verder gaat'
Ellen Schulze, programmaleider pleegzorg en Gezinsvormen Levvel.

'Super: echt een aanrader!'
Amalia Hofstede, trainer en onderzoeker pleegzorg Levvel.

 Pleeggrootouderdag
Stichting Belangenbehartiging pleeggrootouders organiseerde op woensdag 28 oktober diverse online workshops en lezingen. Benieuwd? Je kan de workshops en lezingen terugkijken:


Verder in de media

  • June tot twaalf/NH radio in gesprek met pleegvader en scenarioschrijver Marc Linssen over de podcast-serie 'Waar begin je aan?'
  • Lees hier het interview in de Linda met pleegmoeder Carien Bartels terug.
  • 'Je geeft een kind ook een ander perspectief mee.' Pleegouders Patrick en Pauline in een uitzending van AT5 informeert.
  • We zijn zo hard nodig - interview met pleegvader Frank op Amsterdam.nl
  • Campagnefilmpjes OPENJEWERELD:
    • Giovanni deelt zijn ervaringen met weekendpleegzorg en vertelt wat zijn pleegouders voor hem hebben betekend.
    • Marits' zoon Mees woont bij weekendpleegouders Robert en Gerhart. Hoe is dat voor Mees en haar?

 

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.