Drie hoogleraren met het TOPGGz keurmerk
image/svg+xml
Gepubliceerd op 20 juni 2022

Uitreiking TOPGGz-keurmerk aan drie afdelingen Levvel

De drie TOPGGz-afdelingen van Levvel zijn afgelopen vrijdag het weekend goed begonnen. Die middag reikte Ellen Mogendorff, directeur van de Stichting Topklinische GGz, het TOPGGz-keurmerk tijdens een feestelijk evenement in Duivendrecht uit aan drie afdelingen van Levvel: het Centrum voor trauma en gezinComplexe gedragsstoornissen en forensische jeugdpsychiatrie en het Expertisecentrum Dwang, Angst en Tics. Levvel is hiermee een van de weinige jeugdhulporganisaties die drie afdelingen heeft met een TOPGGz-erkenning. Hier zijn we natuurlijk erg trots op!

Nieuws

“Ik ben erg onder de indruk van de inhoudelijke presentaties. Ze laten goed zien hoe jullie kinderen en jongeren met zeer complexe en ernstige klachten een nieuw perspectief op herstel bieden. En erger voorkomen. Dat is de legitimatie voor de welverdiende TOPGGz-keurmerken. Alle lof!”
Ellen Mogendorff, directeur stichting Topklinische GGz

 

Het keurmerk was in oktober 2021 al door het bestuur van TOPGGz aan de drie afdelingen van Levvel toegekend, maar kon nu zonder coronarestricties tijdens een intern symposium eindelijk uitgereikt worden. 

"Prachtig hoe professionals uit de jeugdhulp en wetenschap samenwerken met kinderen, jongeren en ouders om de zorg steeds verder te verbeteren en vernieuwen, juist voor die gezinnen met ernstige problemen. Zo werken we stap voor stap aan het verbeteren van de mentale gezondheid van de jeugd in Nederland."
Nellieke de Koning, bestuurder van Levvel


Het Centrum voor trauma en gezin is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot en met 23 jaar en hun (pleeg-)ouders, waarbij er sprake is van complexe problematiek op het gebied van trauma/kindermishandeling, hechtingsproblemen en een (onveilige) problematische gezinssituatie.

De afdeling Complexe gedragsstoornissen en forensische jeugdpsychiatrie biedt ambulante diagnostiek en behandeling voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot en met 23 jaar en hun ouders of verzorgers die te maken hebben met complexe gedragsstoornissen (zoals ADHD, oppositioneel-opstandig en norm overschrijdend gedrag, neuropsychologische dysfuncties) en (dreigende) forensisch-psychiatrische problematiek, waarbij eerste- en tweedelijns zorg onvoldoende effect heeft gehad.

Het Expertisecentrum Dwang, Angst en Tics diagnosticeert en behandelt kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot en met 23 jaar en hun ouders of verzorgers die te maken hebben met ernstige of complexe angsten, dwanggedachten, dwanghandelingen, selectief mutisme, vocale en motorische tics en misofonie, vaak gepaard gaand met andere psychische klachten.

Het TOPGGz-keurmerk is toegekend omdat zowel de hoogspecialistische zorg als de topklinische taken, zoals wetenschappelijk onderzoek, innovatie en opleidingen, binnen de genoemde afdelingen, breed verankerd zijn. De vele innovaties richten zich niet alleen op de behandeling, maar ook op preventie en vroegdiagnostiek. Daarnaast werken de afdelingen in netwerken samen met collega-afdelingen binnen dezelfde of vergelijkbare doelgroepen. Dit leidt tot optimale kennisdeling en verdere verbetering van de kwaliteit van zorg.

De bijeenkomst met inhoudeljke pitches van de 3 afdelingen en de feestelijke uitreiking van de TOPGGz keurmerken is opgenomen en is binnenkort terug te kijken.

Drie hoogleraren met het TOPGGz keurmerk
 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.