groepsfoto levenslang met dwang. Foto: KRO-NCRV
image/svg+xml

Start nieuwe serie ‘Levenslang met Dwang?’

Vanaf dinsdag 6 april kan je weer kijken naar een nieuwe serie ‘Levenslang met Dwang?’. Presentator Jan Kooijman volgt zeven deelnemers die de strijd aan gaan met hun dwangstoornissen. Net als voorgaande jaren zijn ook bij deze serie hulpverleners van Levvel betrokken: Fleur Barnasconi als therapeut van de deelnemers en Marjolein Bus was op de achtergrond beschikbaar voor consultatie en advies.   

Nieuws

De deelnemers aan ‘Levenslang met Dwang’ volgen gedurende twee weken intensieve exposuretherapie onder leiding van de vier therapeuten. Het tv-programma volgt de deelnemers en hun therapie tijdens een reis door Nederland, naar steeds primitievere locaties. Deze trip, de verplaatsingen en het telkens weer moeten wennen aan een nieuwe locatie is onderdeel van de therapie. Aan het einde van de reis gaan de therapeuten mee naar huis om te kijken in hoeverre de deelnemers ook thuis hun dwang onder controle blijven houden. Een aantal weken na de reis komt iedereen weer bij elkaar om te vertellen hoe het ze zonder de groep en hulp van de therapeuten is vergaan.

Het programma laat zien dat hoewel een dwangstoornis je leven ernstig kan ontregelen, er wel degelijk wat aan te doen is: met een evidence based behandeling kunnen dwangklachten minder worden of soms zelfs verdwijnen. We hopen dat het programma ook bijdraagt aan het beter bespreekbaar maken van psychische klachten in het algemeen en dwangklachten in het bijzonder en dat er meer begrip komt voor mensen met deze klachten.

Levenslang met dwang? is te zien vanaf dinsdag 6 april, 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Promo Levenslang met Dwang?