groep jongeren maakt een selfie
image/svg+xml
Gepubliceerd op 26 oktober 2020

Start intensieve behandelweek dwang

Van 9 tm 13 november organiseert het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics (DAT) weer een intensieve behandelweek dwang.

Nieuws

Deze week is bedoeld voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 21 jaar met een dwangstoornis, ofwel obsessieve compulsieve stoornis. Bijvoorbeeld kinderen en jongeren die al een poliklinische behandeling volgen voor dwang en waarvoor een therapiecontact van één keer per week niet voldoende is. Of kinderen/jongeren die na een poliklinische, dag- of klinische behandeling nog wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. De intensieve behandelweek kan hen een boost geven om hun dwang weer meer te kunnen bedwingen. Aan de behandelweek kunnen ook kinderen en jongeren meedoen die elders in behandeling zijn voor hun dwangklachten. Het is dan wel belangrijk dat er een goede overdracht is over de inhoud van de behandeling.

Wanneer

De eerstvolgende intensieve behandelweek vindt plaats van 9 t/m 13 november 2020. Kinderen en jongeren die aan de intensieve behandelweek meedoen, moeten alle vijf dagen aanwezig zijn, van 10.00 tot 15.00 uur.

Corona

In verband met de huidige corona-maatregelen zijn er volgens de richtlijnen van het RIVM enkele aanpassingen doorgevoerd, zodat de veiligheid van deelnemers en therapeuten kan worden gewaarborgd. Zo zal de ouderbijeenkomst online worden aangeboden, kunnen er maximaal 6 kinderen/jongeren deelnemen aan de behandelweek en dienen de deelnemers afstand te houden tot volwassenen.

Meer weten?

Lees hier de informatiebrief met meer informatie over de inhoud van de week en informatie voor verwijzers.

Aanmelden

Als uw kind al bij Levvel in behandeling is, kan de huidige behandelaar uw kind aanmelden voor de intensieve behandelweek dwang, via Marit van Zuthem: 

m.vanzuthem@levvel.nl

Als uw kind (nog) niet bij Levvel in behandeling is, kunt u telefonisch contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. U kunt dan bellen tijdens het telefonisch spreekuur: op woensdag van 13.00 tot 14.00 uur, via:

088 054 70 00
(vragen naar het telefonisch spreekuur van het expertisecentrum Dwang Angst en Tics).

Aanmelden kan tot 16 oktober en uiterlijk 30 oktober beslissen we of de week door gaat, afhankelijk van het aantal deelnemers en de landelijke corona maatregelen.

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.