Foto van 2 boeken over deze nieuwe traumabehandeling voor kinderen
image/svg+xml
Gepubliceerd op 15 oktober 2020

Pilotonderzoek naar nieuwe traumabehandeling voor kinderen

Het Centrum voor trauma en gezin van Levvel is bezig met een pilotonderzoek naar Integratieve Gehechtheidsbevorderende Traumabehandeling voor Kinderen (IGT-K).

Nieuws

IGT-K is een nieuwe traumabehandeling die bedoeld is voor kinderen die te maken hebben gehad met gehechtheidstrauma en als gevolg daarvan PTSS-klachten, gehechtheidsproblematiek en/of gedragsproblemen hebben ontwikkeld. Met de behandeling wordt gewerkt aan het bevorderen van een veilige hechting, het aanleren van zelfregulatie vaardigheden en het verwerken van de trauma’s. In de behandeling worden gezinstherapie en EMDR geïntegreerd. De behandeling wordt gegeven door een therapeuten koppel en duurt ongeveer acht maanden.

In de afgelopen drie jaar zijn er al 21 therapeuten opgeleid in de IGT-K methodiek: 17 bij Levvel en 4 bij Accare. En inmiddels hebben we de 15e deelnemer aan het pilotonderzoek mogen inschrijven. Het komende jaar zal in het teken staan van het analyseren van de data en het schrijven van artikelen. We verwachten volgend jaar de resultaten te kunnen delen!