NoorderkwartierAmsterdam
image/svg+xml
Gepubliceerd op 9 augustus 2021

Noorderkwartier: een stap naar zelfstandigheid in een betaalbare woning

Deze week zijn de eerste sleutels overhandigd aan jongeren die op Noorderkwartier gaan wonen. Dit woongebouw van Woonstichting De Key is er voor 388 studenten én jongeren met maatschappelijke ondersteuning in Amsterdam-Noord.  Dit bijzondere woonconcept is ontstaan door samenwerking met onder andere De Combinatie waar Levvel deel vanuit maakt.

Nieuws

Samenwerken aan een goede start

Het bijzondere van Noorderkwartier is dat er naast de 361 studio's voor 'gewone studenten' ook 27 studio's zijn voor jongeren uit de maatschappelijke opvang, waarvan 18 voor jongeren vanuit De Combinatie. De Combinatie wordt gevormd door acht Amsterdamse zorgorganisaties (waaronder Levvel). Ze hebben de handen ineen geslagen om dak- en thuisloosheid van jongeren te voorkomen, hen te helpen om de regie over hun eigen leven te nemen en ervoor te zorgen dat zij zo snel mogelijk zelfstandig en veilig kunnen wonen.

De jongeren worden begeleid bij hun eerste stappen naar zelfstandig wonen en krijgen ondersteuning bij een goede landing in het Noorderkwartier. In totaal gaan er dus 18 jongeren vanuit De Combinatie wonen, waaronder 3  vanuit Levvel en 4 vanuit project 3H (een samenwerking tussen ROC Amsterdam en Levvel). Voor de jongere blijft de bekende trajectbelegeider betrokken, totdat de jongere er aan toe is om zonder ambulante ondersteuning verder te gaan. Indien wenselijk kan de ondersteuning ook worden overgedragen naar een wijkteam.
aast 'onze jongeren' gaan hier ook jongeren vanuit Heeren van Zorg wonen.

Lees ook het bericht op de site van NUL20

 

 

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.