nieuws recording studio de Tafelberg
image/svg+xml
Gepubliceerd op 9 februari 2021

Muziek als vliegwiel voor persoonlijke ontwikkeling en verbinding

Nieuwe recording studio

Amsterdam Zuidoost is een recording studio rijker. Een goed uitgeruste plek waar jonge liefhebbers en aanstormende artiesten muziek kunnen opnemen. Jongeren van de Koppeling,  het behandelcentrum Jeugdzorg Plus van Levvel in Holendrecht, kunnen hier werken aan hun muzikale skills. Muziek kan bovendien een vliegwiel zijn voor persoonlijke ontwikkeling en andere vaardigheden. Zodat de jongeren stappen kunnen maken in de maatschappij. Ook jonge artiesten en producers uit heel Zuidoost zijn welkom! De studio is, voorlopig voor een half jaar, gevestigd in de Koppeling aan de Tafelbergweg.

Nieuws

De studio wordt bestierd door een aantal audio professionals. Coördinator is Dherl Deekman, specialist op het gebied van muziek en pedagogiek. Hij is samen met zijn team aan de slag met Toekomst Muziek: het project waar jonge muziekliefhebbers en producers worden begeleid bij het maken van nieuwe tracks en het gezamenlijk uitbrengen van een album. Daarnaast begeleid Joram Letlora, muziekproducer en docent bij de Koppeling, jongeren bij het produceren en opnemen van muziek.

Nieuwe vorm van zorg
Levvel biedt hiermee een nieuwe vorm van zorg en maakt tegelijkertijd verbinding met de buurt. Daarnaast is het een proef voor de toekomst: op de plek van de Koppeling wordt in 2021-2022 de Tafelberg gerealiseerd. Dit is een nieuwe woonvoorziening voor 290 jongeren, studenten en jong werkenden tussen de 16 en 27 jaar die meer biedt dan alleen wonen. Het is een plek om samen met anderen te leven, leren, werken en ontspannen. Kijk voor meer informatie op de website: www.detafelberg.nl.

Met deze opnamestudio verkennen we de mogelijkheden van een permanente studio in de Tafelberg. Het biedt kansen aan jongeren uit de Koppeling én jongeren uit Zuidoost. Daarnaast is het idee alvast verbinding met de buurt te maken. Door mensen uit Zuidoost – jongeren maar ook andere bewoners en professionals - te betrekken bij de transformatie van de Koppeling wil Levvel van geslotenheid naar openheid, naar een plek waar volop aandacht is voor de mogelijkheden en de ontwikkeling van talenten van jonge makers. In de studio kan muziek worden opgenomen.  

Dit project van Levvel is tot stand gekomen in samenwerking met HOBU: placemaking programma in Amstel III, stichting Toekomst Muziek, creative studio Vinger.nl en de medewerkers van de Koppeling en ’t Web. Met dank aan de financiële bijdragen van Levvel, stadsdeel Zuidoost en gemeente Amsterdam.

Meer weten?
Wil je meer weten over de recording studio of de Tafelberg? Neem dan contact op met Monique de Wilde
m.d.wilde@dekoppeling.com

Ben je (of werk je met) een jonge artiest of muzikant uit Amsterdam Zuidoost en wil je gebruik maken van de recording studio? Voor meer info neem contact op met Dherl Deekman
info@toekomst-muziek.nl


Foto: Elco van der Wilt

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.