jongeren ontwerpen huisstijl tafelberg tijdens workshop
image/svg+xml
Gepubliceerd op 20 augustus 2021

Jongeren ontwerpen huisstijl voor De Tafelberg

In appartementencomplex De Tafelberg bouwen de jonge bewoners aan hun toekomst. Dat doen ze in stijl. Met een vormgeving die zij zelf ontwerpen. 

Op de plek van De Tafelberg stond eerst een jeugdgevangenis, toen werd het een instelling voor gesloten jeugdzorg. Beide zijn gesloten.

 

Nieuws

Over 5 jaar wil ik in ieder geval een goede grafisch ontwerper zijn. En verder: accepteren dat je jong bent en hard werken. - Jack, 23 jaar

Deze week startten vier jongeren met het vormgeven van de visuele identiteit van de Tafelberg. Dit doen zij onder begeleiding van Levison Gijsbertha, een brand strategist en visual designer uit Amsterdam-Zuidoost.

De eerste workshop stond in het teken van branding en moodboards. Om elkaar beter te leren kennen, spraken we het over de huidige woonplek van de jongeren en wat daar leuk en minder leuk aan is. Daarnaast beantwoordden we de vraag  waar iedereen zichzelf over 5 jaar ziet.

Ik woon in Nieuw-West maar dat voelt niet heel veilig. Er was twee keer ingebroken. Ik merk dat als ik een jurk draag dat meerdere mannen iets zeggen of mij volgen. Wel fijn is dat ik dichtbij het centrum woon: ik kan gewoon de tram pakken. - Hala, 18 jaar

De jongeren kregen een rondleiding door het gebouw. En ze bekeken de bouwtekeningen voor de Tafelberg. De komende dagen leveren zij input voor de huisstijl. Zij gaan met de designer aan de slag met de volgende onderdelen: keywords, kleurpalet, typografie, logo design, pay-off, social media campagne en een pitch. De designer gaat daarna met de input van de jongeren aan de slag om de huisstijl verder uit te werken.

 

Waarbij heb jij hulp nodig?