ervaringsverhaal jongen alleen
image/svg+xml
Gepubliceerd op 15 februari 2021

Impact coronamaatregelen op jongeren

In diverse media luidden medewerkers van Levvel de noodklok: we zien dat in de 2e lockdown de mentale gezondheid van veel jongeren ernstig verslechtert.

Nieuws

Bij Levvel zien we dat meer jongeren en hun gezinnen in crisis raken. Het aantal crisismeldingen is zelfs vervijfvoudigd. Rianne Klaassen, kinder- en jeugdpsychiater: “Bij de eerste lockdown gold voor iedereen dat je mentaal denkt: 'Poeh, er is iets aan de hand, maar dit gaat vast over.' Maar nu we in de tweede lockdown zitten en deze langer duurt, lijkt het net of die mentale weerbaarheid afgenomen is. Wij denken zelf dat het gebrek aan structuur voor jongeren desastreus is, evenals de beknotte vrijheid sociaal gezien." 

Medewerkers van Levvel hebben via de media aandacht gevraagd voor de impact van de maatregelen op jongeren. Samen met anderen hebben we gepleit voor een deltaplan jeugd. Het kabinet heeft inmiddels 200 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een maatschappelijk steunpakket.

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.