Tienermeisje met een zwart vest aan, staat tegen een traliehek
image/svg+xml
Gepubliceerd op 24 juni 2022

Geen kind meer gesloten met Thuis+

Hoe kunnen we voorkomen dat een kind terecht komt in de gesloten jeugdzorg? De zorgen over de veiligheid van een jongere of diens omgeving kunnen immers zo groot zijn, dat we geen andere oplossing zien dan uithuisplaatsen. Zulke jongeren komen dan al snel terecht in een instelling voor gesloten jeugdzorg (JeugdzorgPlus), zoals De Koppeling.

Nieuws

In Nederland zijn we het er inmiddels over eens dat kwetsbare jongeren opsluiten onwenselijk is. Er worden steeds meer alternatieven ontwikkeld. Liever nog voorkomen we dat thuissituaties zodanig uit de hand lopen dat uithuisplaatsing, of overplaatsing, nodig is. 

Is er sprake van een (dreigende) crisis? Dan kan team Thuis+ aan huis behandeling en begeleiding op maat bieden. Zo kunnen we een verdere verwijdering tussen een jongere en de opvoeders voorkomen. Een team van ambulant werkers, systeemtherapeuten en psychologen onderzoekt eerst met oefensituaties met de jongere en het systeem waar de knelpunten zitten. Vervolgens ontwikkelen we samen handvatten om een stabiele thuissituatie creëren.

Voor wie?

Het behandelprogramma is voor jongeren én hun opvoeders/gezinssysteem, uit de regio Amsterdam, Haarlemmermeer en Zaanstreek-Waterland. Is er sprake is van psychiatrische klachten en/of verslaving? Dan overleggen we met desbetreffende experts binnen Levvel, om te bepalen welke hulp het beste past.

Meer informatie

Voor vragen over Thuis+ kan je contact opnemen met Sanne Kleeven: s.kleeven@levvel.nl
Aanmelden voor het programma kan via: crisis@levvel.nl 
 

Aanmelden nieuwsbrief Levvel

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.