logo DREAMS
image/svg+xml

DREAMS is LIVE

DREAMS heeft nu een website! DREAMS staat voor Dutch Research in Child and Adolescent Mental Health en wil in kaart brengen wat de problemen zijn waarmee kinderen en jongeren worstelen. Welke behandelingen goed werken en welke juist niet, en waar kinderen en jongeren zélf behoefte aan hebben. Dit doen ze door gegevens te verzamelen, met elkaar te delen en de opgedane kennis in de praktijk te brengen.

Nieuws
logo DREAMS

In 2020 hebben vier academische centra voor specialistische jeugdhulp in Nederland (Accare, LUMC Curium, Karakter en Levvel) de handen ineengeslagen en ‘DREAMS’ opgericht. De missie van DREAMS is om door middel van onderzoek in grote groepen kinderen en jongeren die hulp zoeken in de specialistische jeugdhulp inzicht te krijgen in i) risico- en beschermende factoren die een rol spelen bij mentale en/of gedragsproblemen, ii) de kans op succes van een behandeling en iii) het bevorderen van gevoelens van veerkracht, geluk en welbevinden bij kinderen en jongeren.

Sinds 21 juni 2021 heeft DREAMS een eigen website waarop alle ins en outs rondom het onderzoek van DREAMS en de inzichten die dit oplevert gedeeld zullen worden. Neem een kijkje op: 

www.dreams-study.nl


Vanuit Levvel zijn Ramón Lindauer, Arne Popma, Malindi van der Mheen, Josjan Zijlmans en Irma Hein onderdeel van de projectgroep van DREAMS.

Via onze website, nieuwsbrief en social media kanalen zullen wij regelmatig interessante bevindingen met je delen en aandacht aan DREAMS besteden. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via dreams@debascule.com (dit e-mailadres heeft nu nog de domeinnaam van de Bascule, binnenkort verandert dit naar dreams@levvel.nl). Bijvoorbeeld als je specifieke vragen hebt die mogelijk met DREAMS data beantwoord kunnen worden. We kijken dan graag wat er mogelijk is!